Proud-Blogs

Wanneer je mijn blogs hier op Lief Seintje leest, kom je er wellicht achter dat ik aan het herstellen ben van een Eetstoornis (ES). In eerste instantie wilde ik proberen hier op Lief Seintje niet te veel aandacht te besteden aan dit probleem, omdat ik de ES voornamelijk zie als een dekmantel voor wat er écht speelt. En juist in wat er écht speelt, kunnen een hoop mensen zich herkennen. Terwijl de ES voor veel minder mensen herkenbaar zal zijn. In de blog Dare to look inside beschrijf ik de destructieve stem, waarvan ik overtuigd ben dat veel meer mensen deze stem op zijn of haar eigen manier herkennen. Bij mij komt die stem onder andere tot uiting via de ES.

De eerste Blogs die over mijn gevecht met de Eetstoornis gaan, stuurde ik vaak in naar proud2bme.nl. En nog steeds stuur ik af en toe een blog naar Proud. De maand januari van 2018 heb ik de ES zoveel mogelijk willen negeren, in de hoop dat hij dan vanzelf zou verdwijnen. Niets bleek minder waar, negeren is niet de juiste manier. Helaas was er daardoor een struikelpartijtje. Gelukkig had ik het zelf door. De eerste week van februari was er één van bewustwording. Verwarring. Verdriet en boosheid ook. Teleurstelling dat negeren (weer) niet werkt. Een terugval in de ES. Kort gelukkig. Ik ondernam actie. Opbiechten aan mijn omgeving, frustratie uiten en opnieuw hulp accepteren.

Bewustwording 1.2

Eén van mijn actiepunten was het zelf teruglezen van mijn eigen blogs op Proud. De ES hoort bij mij, bij mijn zoektocht en strijd. Daarom nu ook hier op Lief Seintje een speciaal plekje voor mijn Proud-blogs om zo af en toe nog een door mijn eigen verworven inzichten te kunnen “bladeren”. Zodat ik me ervan bewust blijf welke stappen ik al heb gezet en welke valkuilen ik misschien altijd zal blijven hebben. Bewust zijn is de eerste stap naar verandering.

Hieronder ben ik de links, met een korte beschrijving wat er in de blog naar Proud te lezen valt, aan het verzamelen. Steeds als ik het zelf nodig heb om er weer een bij te pakken, plaats ik ook hier een nieuwe link naar een oude blog. Veel lees plezier!

12 december 2017
http://www.proud2bme.nl/Proud2Live/De_gemene_stem_in_mijn_hoofd
6 maanden geleden al weer dat deze blog online kwam op proud. Een half jaar waar veel in gebeurt is. Het moment waarop ik vol van angst en in paniek gerust gesteld werd door de uitleg van mijn vriend die ik later verwerkte in deze blog. Nog steeds denk ik regelmatig terug aan zijn woorden en probeer ik me er bewust van te zijn dat het oppakken van oud destructief gedrag en voor zorgt dat oude wegen weer makkelijker begaanbaar zijn en dus weer vaker dan die éne keer genomen kan worden… Hoe moeilijk het soms ook is probeer ik bewust te blijven en na een misstap open te zijn om herhaling te voorkomen.

2 december 2017
http://www.proud2bme.nl/Proud2Live/De_eetstoornis_kwam_terug
Deze blog kwam vier maanden geleden online op proud2bme. Vier maanden alweer..
De volgende zin staat in deze blog;
Moes knuffel
“Mijn spiegelbeeld groeit. Het gewicht op de weegschaal niet. Opmerkingen van mijn omgeving dat ze vinden dat ik mager ben geworden; en ik voel euforie. Ik vind een lichaam van een vrouw met ondergewicht niet mooi. Waarom “wil” ik daar dan weer naar toe?”

Ik ben er nog niet. Zoals ik ook in deze blog benoem, zijn gewoonten die je jarenlang hebt uitgevoerd, niet als een knopje om te zetten. Ook gedachten zijn gewoonten. Je hebt bewuste en onbewuste gewoonten zoals ik hier onder in de blog van 9 november ook beschrijf. Wanneer je een gedachte zo vaak hebt gehad is het een gewoonte geworden en komen ze ook als je ze niet wil. Mijn gewicht stijgt op dit moment, en dat vind ik heel moeilijk. De angst dat het nooit meer stopt met stijgen zit diep. De gedachten die bij de ES horen gaan met het hardste volume momenteel door mijn hoofd. De ziekte zit nog in mijn hoofd, maar mijn gedrag is gelukkig zo veel gezonder. Morgen (08-03-2018) komt er een nieuwe blog online (hier op liefseintje.com) waarin ik de heftige strijd dit ik momenteel voer verwoord.

18 november 2017
http://www.proud2bme.nl/The_story_of…/Ik_mag_het_eng_vinden
Verscheen deze blog op Proud. Vandaag (07-03-2018) lees ik zowel deze als die hierboven terug. In de blog die morgen online komt, beschrijf ik dat voor het eerst sinds lange tijd even het gevoel van niet mogen bestaan weer terug was. Dat gevoel, beschrijf ik in de blog van 18 november. In deze blog staat ook;

“Zelfacceptatie zit hem als eerste in het accepteren van je gevoel en je emoties. Druk het niet weg, laat het toe”.

Jongens… ook al is het nu echt nog niet makkelijk, wat ben ik toch ook zo veel verder dan toen. Ik laat emoties toe. Ik heb ondertussen zelfs manieren gevonden om emoties te triggeren als ik onrust voel, zodat de emoties ook geuit kunnen worden. Ik zal er binnen kort een blog over schrijven. Steeds als ik de onrust toe laat, de emoties uit en steun vraag aan mijn omgeving, verdwijnt de onrust als een golf die komt en gaat. Jeetje… wat heb ik al veel geleerd de afgelopen maanden.

In deze blog schrijf ik ook;

“Mensen kenden mij als vrolijk, spontaan, en sterk. En zelfs nu ik open ben naar mijn omgeving zet ik liever mijn masker op dan dat ik mijn kwetsbaarheid laat zien”.

Gisteren zei ik tegen mijn moeder; “Mijn openheid, kwetsbaarheid en mijn vermogen om dit te kunnen verwoorden,  is mijn kwaliteit geworden binnen vriendschappen. Sinds ik open en eerlijk ben hebben mijn vriendschappen zo veel meer diepgang gekregen”.

Mijn masker heb ik vrijwel niet meer op. Mijn emoties durf ik te tonen en zie ik niet als een zwakte. Mijn moeilijke momenten deel ik en uit ik en ik vraag me niet meer af of ik iemand er mee tot last ben. Dit is zo’n bevrijding!

Ik ben mijn omgeving én mijn eigen strijdlust zo dankbaar ♡

9 november 2017
Werd de volgende blog geplaatst op Proud2bme.nl; http://www.proud2bme.nl/Proud2Live/Het_monster_eetstoornis
Met moesIk schrijf hier over Moes. Monster Eeststoornis. We zijn nu 4 maanden verder en nog steeds kan ik een weerstand voelen tegen het externaliseren van mijn destructieve monstertje. Toch weet ik, dat ik lief voor mezelf ben als ik wél externaliseer. In deze blog schreef ik;

“En toch is er een knopje omgegaan waardoor ik nu wel kan externaliseren. Ja, het zijn mijn gedachten. Maar ik zie het als actieve en passieve gedachten. Bewuste en onbewuste gedachten.”

Hiermee bedoel ik dat je je gedachten niet altijd in de hand hebt. Ze zijn net als gewoonten ontwikkeld en komen automatisch op zetten. Wanneer je je daar echter van bewust bent, kun je er wel zelf (actief) gedachten en andere handeling tegenover zetten. Dat is hard werken en gaat niet vanzelf. Als je het steeds vaker doet, zal de nieuwe gezonde gedachten en handeling uiteindelijk een automatisme worden.

Trainen, trainen, trainen.

Heb jij jouw interne gemene (destructieve) monstertje al ontdekt? En ben jij al hard aan het werk met het trainen van jouw monstertje? Vallen en op staan. De aanhouder wind.

25 oktober 2017
http://www.proud2bme.nl/Proud2Live/Eetstoornis_herstel_is_hard_knokken
VerstoppenVerscheen deze blog op Proud2bme.nl
Eén van de zinnen uit deze blog luidt;
“Ik loop. Kijk naar mijn voeten die kleine stapjes zetten. Het is oké”.
Bijna 4 maanden geleden schreef ik deze blog. Zo veel stappen heb ik gezet. Kleine en grote. En de vele kleine hebben gezorgd voor een grote vooruitgang. Door deze blog zie ik veel beter in waar ik vandaan kom en dat ik onrealistisch snel vooruit wil gaan.

Lieve Proud-redactie, onwijs bedankt dat jullie mijn blogs hebben geplaatst. Ik ga mijn eigen advies uit deze blog weer volgen;

“De angsten zitten diep en er is maar één manier om ze te overwinnen; er niet voor weg lopen, maar ze aan gaan”


25 september 2017

De eerste dag van de groepstherapie die ik volg. Als symbool voor groei, verzorging, hulp accepteren, voldoende voeding, jezelf belonen, humor en mijn angsten kocht ik voor de meiden uit mijn groep en voor mezelf een vetplantje.
http://www.proud2bme.nl/Proud2Live/MGDB_voor_volwassenen

vetplantje ringen (2)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close