Lief Seintje

Lief Seintje is een blog en Instagram met lieve “seintjes”. Teksten, illustraties en foto’s. Met deze seintjes hoop ik je er aan te herinneren om eens wat liever te zijn voor jezelf. Wanneer je lief kunt zijn voor jezelf, zal je merken dat je op den duur meer liefde kunt ontvangen en liefde kunt geven.

Verbeter de wereld (2)

Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

Een bekende, misschien wel uitgekauwde uitdrukking. Zo’n cliché die je wellicht niet meer wil horen. En toch wil ik deze met je delen. Als jij lief kunt zijn voor jezelf, meer liefde van anderen bij jezelf toelaat, jezelf het waard vind om liefde te morgen ontvangen, zal je merken dat de liefde die je geeft ook veel diepgaander kan zijn.

Veel mensen zijn erg kritisch op zichzelf. Accepteren van zichzelf veel minder (fouten) dan dat ze van anderen accepteren. Dit filmpje laat zien hoe gemeen we tegen onszelf kunnen zijn. Zo gemeen zou je nooit tegen je vrienden zijn. Ook ik ben zo’n geval. Zo iemand die (te) perfectionistisch is. Te veel wil geven en zich op zo’n manier kan afsluiten dat hoeveel je mij ook geeft, ik niet altijd goed kan ontvangen. De te kritische, strenge en “gemene stem” die ik in mijn hoofd ontwikkeld heb, heeft er toe geleid dat ik vaak niet lief ben voor mezelf. Niet lief is zacht uitgedrukt. Of misschien kan ik al zeggen was?

De dag vóór Kerst 2016, 24 december dus, kon ik het niet meer aan om alle gemene dingen die ik mezelf aan deed verborgen te houden. Hoewel mensen mij kennen als vrolijk, spontaan en energiek, was daar van binnen niet veel meer van over. Het gemene had zoveel terrein gewonnen dat hoe ik mij van binnen voelde, niet overeen kwam met hoe ik mij aan de buitenkant gedroeg.
We zijn nu precies één jaar verder. Een jaar waarin ik leerde om liever te worden voor mezelf. Hulp durfde te vragen. Mezelf kwetsbaar durfde op te stellen. Angsten bloot durfde te leggen en me kon laten steunen.

Vallen en opstaan. Extreme vermoeidheid. Levensmoe. Opbouwend vertrouwen. Acceptatie en uiteindelijk vooruitgang.

Een jaar waarin ik veel leerde over liefde. Eigen liefde. Liefde mogen ontvangen. Liefde kunnen geven en oog hebben voor de signalen (seintjes) die je lichaam jou geeft. Steeds meer oog krijgen voor de omgeving. Voor mensen die je lief hebt en die jou lief hebben. Oog voor de natuur. En acceptatie. Acceptatie dat je niet in één dag van de gemene stem af kunt zijn. Accepteren in plaats van vechten tegen de gemene stem. Een jaar later kan ik voor het eerst sinds jaren in de spiegel kijken en denken;

Wat een mooie vrouw staat daar. Niet perfect. Maar mooi zoals ze is”.

Ik wens voor iedereen voldoende eigen liefde. Daarom wil ik je dit jaar meenemen in mijn verdere zoektocht naar lief zijn voor mezelf. Ook wil ik met je delen wat ik afgelopen jaar al leerde. Zo hoop ik je daarbij te inspireren om ook lief te worden voor jezelf. Hoe meer mensen liefde kunnen geven aan zichzelf, hoe meer liefde ze toelaten en kunnen geven. In plaats van te vechten voor liefde, wil ik het verspreiden. Door lieve teksten, tekeningen en foto’s wil ik lieve seintjes de wereld in sturen.

Wie is Ik? Ik ben Vienna, een vrouw van 30. Samen wonend met vriend Paul en witte (dove) poes Pip. Wie ik verder ben kun je de komende tijd hier lezen en vinden op Instagram @lief_seintje.

Met Pip

Advertenties
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close