De maand van …

Door alles wat ik om mij heen zie, gaan er bij mij gedachten kronkelen. Je zou kunnen zeggen dat ik constant aan het brainstormen ben. Vaak moet ik stiekem ook wel een beetje lachen om de gedachten die ik heb. In totaal onbelangrijk ogende dingen, kan ik levenslesjes zien. Net zoals bij de verhaaltjes van Jip en Janneke of in het eten van oliebollen. Grappige gedachtenkronkels die ik met jullie wil delen.

Omdat ik graag orden, heb ik “De maand van… ” ingevoerd.
♡ Februari 2018 had als thema Pinda Wijsheden.
♡ Maart 2018 staat in het teken van De Dierenwereld.
♡ April 2018  startte ik op Instagram #100DayPositiveBodyimageChallenge in.
♡ Mei 2018 zet ik deze voort hier op liefseintje.com.

April- Mei- Juni …. en langer?

De maanden van … Het positieve lichaamsbeeld

Eigenlijk begon het allemaal met de actie die je kunt zien in dit filmpje;
Weegschaal Weg!

Én een artikel uit een oud psychologie tijdschrift. Nummer 6 uit 2016 om precies te zijn.

Geïnspireerd door #the100dayproject, wilde ik elke dag, 100 dagen lang, een tekening maken die in het teken zou staan van het krijgen van een positiever lichaamsbeeld. En dat in de plaats van “De maand van….”

De eerste maand zit er op en ik loop nu tegen een paar dingen aan.
1. Ik kom niet meer toe aan het maken van Jip en Janneke quote’s.
2. Soms raffel ik de tekeningentjes af omdat ik MOET tekenen van mezelf. Ik ben immers begonnen aan dit project.

Daarom ga ik het nu aanpakken zoals ik ook met “De maand van… ” om ging. Ik let dagelijks op het thema. Maar post niet alles waar ik mee bezig ben of bij stil sta. Het is voor mij een belangrijk thema om veel bij stil te staan en ik wil daarom ook een lijst met 100 opdrachtjes gaan maken die in het teken staan van een positief lichaamsbeeld, gebaseerd op de opdrachten uit het psychologie magazine. Uiteindelijk wil ik bij elk opdrachtje een tekening plaatsen en zo de #100DayPositiveBodyimageChallenge volmaken. Die 100dagen zullen niet aaneengesloten zijn, zoals het project bedacht is door Elle Luna. Maar een ander zou de uiteindelijke complete lijst, met tekeningen waar ik aandacht aan heb besteed, er bij kunnen pakken voor zijn of haar eigen 100 dagen positief lichaamsbeeld- challenge.

Wordt vervolgd!

(Klik hier voor het vervolg)

Maart 2018
De maand van … De Dierenwereld

Deze maand leer ik mijn levenslessen door te kijken naar de dierenwereld.
Ik zal voornamelijk Mr. Pip als inspiratiebron gebruiken.

Pip
Mr. Pip,  Perfecte Imperfecte Poes.
Helemaal wit, met één zwart stipje.
Verder is hij 100% doof en juist daardoor extra aan ons gehecht. Niet perfect, wel geliefd ♡ .

 

17 maart
klokje
De dagen dat ik de tijd vergeet. Echt op ga in het moment. Dat zijn mijn favoriete dagen.

13 maartGeconditioneerd

Bovenstaande plaatste ik naar aanleiding van de “Aanval uit het niets”. Het was namelijk niet helemaal uit het niets. Ik heb mezelf de afgelopen jaren aangeleerd om mezelf te verdoven bij vermoeidheid en stress. Als ik te moe ben, maar toch nog iets voor werk moest doen, dan verdoofde ik mezelf door middel van de eetstoornis. Deze is aangeleerd gedrag. Van een dier verwachten we ook niet dat het aangeleerd gedrag *PLOP* kwijt is. Het heeft tijd nodig. En die tijd geef ik mezelf. Ik leer van misstapjes en leer nieuw gedrag aan.

12 maartPIP wijsheid

Zelf geniet ik het meest van de dingen, waar ik van mezelf geen prestatie neer hoef te zetten. Gewoon genieten van dat wat je aan het doen bent. Heerlijk.

8 maart
Traumaverwerking

Wanneer een antilope bijvoorbeeld door een leeuw(in) wordt aangevallen, zie je dat er verschillende stadia zijn;

1. Het dier vlucht voor zijn leven.
2. Als vluchten niet meer kan, worden er stofjes in zijn lichaam aangemaakt om pijn minder te voelen.
3. Hij gaat dood… Of, als hij het overleefd heeft, omdat de leeuw is afgeleid of de leeuwin haar kinderen gaat halen, dan zie je dat de antilope heel hard gaat schudden. Alle stress hormonen en andere stofjes die zijn aangemaakt, raakt het dier op deze manier kwijt. Als het klaar is met schudden, loopt het wellicht gewond, maar niet getraumatiseerd verder.

Ook voor mensen gelden deze fases wanneer er een heftige situatie plaats vind. Als we niet kunnen vluchten zal je lichaam in overlevingsstand gaan. Er is één groot verschil. Wij mensen geven onszelf niet de tijd om daarna eens even goed al die stress uit ons lichaam te laten gaan. We moeten door, door, door. De situatie is geweest dus, hup. Door! Wij lopen beschadigd en getraumatiseerd verder.
Wil je hier meer over lezen? Neem eens een kijkje op deze site;
www.commucare.nl/trauma-hoe-dieren-verwerken-en-wat-wij-daarvan-kunnen-leren/

Wanneer je je langdurig in een angstige/ heftige situatie bevind, zou het kunnen dat je ook andere mechanisme gaat gebruiken om te kunnen overleven of jezelf te verdoven. Sommige mechanisme helpen voor dat moment, maar zijn eigenlijk heel destructief. Denk aan drank, drugs, zelfbeschadiging of een eetstoornis…

Wordt vervolgd!

5 maart
Doe eens wilD, doe eens gek.Katten kunnen zo heerlijk vrij spelen ♡.
Op instagram Lief_Seintje (Doe eens WilT..) Heb ik deze geplaatst met een paar leuke filmpjes (even door klikken) van Mr. Pip die zich uitleeft op bed. Ik zou zeggen neem een kijkje!

Oja… ik had een spelfout gemaakt… Ach ja.. perfectie is ook maar saai.

1 maart
Kattenwijsheid 1
Deze wijsheid haalde ik uit het boekje Catfulness. Dit boekje kwam ik op het oog via instagram. Dee van versterkjegeest.nl plaatste op haar instagram Versterkjegeest, twee hele leuke boekjes met inspiratie om net zo relaxt te worden als je kat. Ik kon het niet laten beide boekjes ook te bestellen. Dee, dankjewel voor je inspiratie!

Catfulness


Februari 2018

De maand van… Pinda-Wijsheden


Juf Pinda

Pindawijsheden? Ja! Zelfs in pinda’s en alles wat met pinda’s te maken geeft zie ik op een grappige manier levenslesjes. Deze maand wil ik een paar van de pinda-wijsheden met jullie gaan delen.

1 februari

Afwijken van de norm


3 februari

stugge buitenkant


12 februari


14 februari ♡

Speciaal voor Valentijnsdag, drie lieve Pinda-verhaaltjes vandaag!

♡ 1 ♡ De start van mijn Pinda-liefde.
Die startte eigenlijk bij de liefde voor mijn vriend! Mijn vriend is een waar pindakaas-monster. Hij eet zo veel pindakaas… Toen we elkaar net leerde kennen was ik er behoorlijk van onder de indruk! Een van mijn eerste cadeautjes voor hem, waren bijzondere smaken pindakaas van de pindakaaswinkel. Niet veel later besloten we zelf onze eigen pindakaas te maken. Dit laatste doet mijn vriend nog wekelijks! En er gaat serieus een grote pot per week door heen. De eerste keer dopte we onze eigen pinda’s, tegenwoordig kopen we onbewerkte gedopte pinda’s die we zelf roosteren en malen.
Ik zeg we… maar eigenlijk is alle eer voor mijn vriend.

Pindas doppen date

♡ 2 ♡ De Pinda-ring!
Precies een week geleden kocht ik mijn nieuwe ring. In de blog die vrijdag online komt vertel ik hier meer over. Een half jaar geleden kwam ik deze ring tegen. Drie dingen spraken mij aan in deze ring. De tekst “My body is my temple”, het bijbehorende verhaaltje én ook nog een pinda in het midden! Deze ring hoorde bij mij.

ring-corpus-nux-silver

Bron foto

♡ 3 ♡ Moederliefde met bruine smurrie?
Deze anekdote vertelde een super lieve moeder mijn eens. Ze woonde nog niet zo lang in Nederland en haar kinderen vroegen haar om Pindakaas. Dit hadden ze gegeten bij vriendjes en vonden ze zo lekker! Vol goede moed liep ze naar de kaasboer. “Mag ik Pindakaas?” Vroeg ze in haar beste Nederlands. De mevrouw achter de kassa zou even gegniffeld hebben en haar toen uitgelegd hebben dat ze dit hier niet kon krijgen, maar dat ze naar de supermarkt kon hiervoor. Met een potje bruine smurrie kwam ze thuis. Ze kon zich niet voorstellen dat dit was wat haar zoontjes bedoelde. Toen ze de pot wat onzeker op tafel zette en haar zoontjes onwijs blij reageerde ging er een golf van opluchting door haar heen.Pinda-Kaas (2).jpg

Liefde is… Een potje bruine smurrie!
♡ Fijne Valentijn en eetsmakelijk ♡


22 februari


28 februari
Er is altijd wel iemand die jou lekker vindt

Raad mijn smaak
één keer raden wat mijn smaakvoorkeur is…

 

 

Advertenties
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close