Experimenteren met Gedachten; Droomleven visualiseren.

Gedachtenexperimenten

Geïnspireerd door Marloes van Mooier Leven én een artikel uit het tijdschrift Psychologie, ben ik mijn droomleven gaan visualiseren en uitschrijven. Een tijdje geleden ben ik Mooier Leven op Instagram gaan volgen. Na een post van Marloes (waar ik op reageerde) kwamen we met elkaar in contact en vroeg ze mij een gastblog te schrijven voor haar site. Elke maandag plaatst zij een gastblog en daarin vertelt een vrouw hoe ze haar droom bereikt heeft. Ik heb mijn droom nog niet bereikt. Echter, door zelf de keuze te hebben gemaakt het roer om te gooien, ben ik heel hard aan het werk om mijn leven anders in te richten en daardoor dichter bij mijn dromen te komen. Komende maandag (5 maart) is mijn gastblog online

Marloes zei, toen ze me vroeg om een blog te schrijven, misschien kun je iets met de tekst ‘Van nachtmerrie naar droom’. Door die opmerking ben ik nu mijn droomleven aan het uittypen. Als je daarbij bedenkt, dat ik twee maanden geleden nog volledig in paniek raakte door überhaupt aan iets van een toekomst te denken, dan kun je je voorstellen dat met een gelukkig gevoel dromen over een toekomst een enorme stap vooruit is.

Deze blog typte ik een paar dagen geleden. Ik merk dat ik nu ineens moeite krijg om deze blog te plaatsten. Juist omdat mijn droomleven zo burgerlijk eenvoudig is, voel ik een faalangst op komen. Wat als mensen me nu heel saai vinden? Wat als mensen een mening over mijn droom hebben? En juist dit is een nog grotere reden om de blog wél te plaatsen. Vol trots. Dit is wie ik ben. Dit is mijn saaie, burgerlijke droom. En ik word er gelukkig van. 

Ontbijtje met gemolten kaas
In het tijdschrift Psychologie van een tijdje terug staan een aantal gedachtenexperimenten die mij helpen mijn droomleven uit te werken.

Wat zou je het allerliefste doen? Alle beperkende factoren loslatend.
Ik zou mensen willen begeleiden in hun proces door middel van creatieve therapie en gesprekstherapie. Net wat er het beste bij deze persoon past. Een soort levenscoach zijn. Mensen een eerlijke spiegel voorhouden en helpen met doelen uiteenzetten en zo ook doelen behalen. Ik zou lezingen willen geven, een soort van Ted-Talks. Mensen inspireren om te durven dromen. En om er ook iets mee te gaan doen. Als ervaringsdeskundige mensen met een eetstoornis of burn-out begeleiden om hier van te genezen. Misschien later een boek schrijven over mijn eigen proces. Op zo’n manier dat het mensen inspireert om liever te zijn voor zichzelf.

Visualiseer je ideale dag.
Ik visualiseer een dag zoals ik hoop dat mijn zondag er over een jaar of tien uit zal zien.   Ik word wakker. We wonen in een fijn rustig dopje. Zoiets als Zoeterwoude. Onze slaapkamer is rustig. Veel wit. Achter de witte gordijnen zijn wel verduisteringsgordijnen aangebracht, maar vriendlief heeft die net open gedaan waardoor de zon door de witte gordijnen heen de slaapkamer verlicht. Ik kruip nog even tegen mijn vriend aan tot we echt wakker worden gemaakt door onze kinderen. (Die er nu in het echte leven nog niet zijn, en ook nog niet in de maak ;)). Ons huis is niet groot, maar groot genoeg voor ons en de twee of drie kleine Paultjes en Vie’tjes. Op zolder is ruimte voor een klein atelier en de omgeving is rustig. Je kunt zo de weilanden in om te wandelen of hard te lopen. De zon schijnt. Het is fris buiten, maar helder blauw. We gaan lekker in onze pyjama ontbijten met broodjes uit de oven, gesmolten kaas en een eitje erbij. Als toetje nog een broodje met hagelslag. Van die grote dikke. Daarna kleden we ons dik aan en gaan we naar een kinderboerderij. We pakken ergens een restaurantje om iets lekkers te drinken en als we trek hebben eten we er iets bij. ‘s Avonds maken we zelf pizza. Als de kinderen op bed liggen kruipen Paul en ik tegen elkaar aan op de bank met een wijntje. Er staat sport op. Ik zwijmel vooral een beetje weg bij de gedachte aan de dag die geweest is en Paul praat tegen de televisie. Ik reageer maar half en hij vraagt ook; “Jij kijkt niet echt hè?” Nope.. Ik droom terwijl ik wakker ben.

Hardlopen zoeterwoude 1
Zoeterwoude in de achtergrond. – 4C en windkracht 6 à 7, tegen heen, mee terug.


Visualiseer je ideale werkdag
.
Geen dag is precies hetzelfde. Paul werkt als inspanningsfysioloog en sportcoach. Ik werk als therapeute en levenscoach en we kunnen redelijk onze uren op elkaar afstemmen. Deze ochtend is Paul al vroeg de deur uit. Ik kleed mezelf en de kinderen aan, we ontbijten en daarna breng ik ze naar school. Vervolgens fiets ik door naar de Ursula kliniek waar ik als ervaringsdeskundige individueel mensen begeleid in hun eetstoornis. Ook heb ik groepen onder mijn hoede waar ik creatieve therapiesessies aan geef. De kinderen blijven tussen de middag over. Of misschien hebben we iets met een ander gezin geregeld, dat de kinderen de ene keer tussen de middag bij ons zijn en de andere keer bij hen. Ik heb een lange dag vandaag. Maar andere dagen werk ik thuis. Paul haalt vandaag de kinderen uit school en eet met ze. Ik eet op werk, omdat ik deze avond een lezing geef over mijn verleden met de eetstoornis en burn-out. Ik werk drie dagen in de week en geef af en toe lezingen in de avond. De andere dagen ben ik thuis. Als de kinderen op school zijn sport ik, doe ik het huishouden, schrijf ik af en toe een blog en probeer ik zo af en toe iets aan mijn kunst te doen.

Pip plekje 3.jpg

Terwijl ik dit uittyp zit ik in mijn woonkamer. De lucht is helder blauw en het is fris buiten, zeg maar koud (-1 ⁰C). Ik hou van dit weer. Het is zo rustig buiten. We wonen vlak bij Zoeterwoude. Ik kan erheen hardlopen en dat doe ik ook regelmatig. Poes Pip heeft het beste plekje in huis gevonden en ligt heerlijk te zonnen en dromen. Ik kan hem zien van waar ik zit en geniet met hem mee. Paul heeft sinds deze week een baan als inspanningsfysioloog. Zijn hele studie had hij voor ogen dat hij dat wilde. Gisteravond heb ik een gezellige avond met mijn nichtje gehad en samen met haar heb ik enorm genoten van een hele grote pannenkoek. Geen paniek na afloop of tijdens. Ook mijn grenzen aangegeven, een wijntje zat er niet meer in. Niet qua energie, maar ook niet omdat ik wist dat de ES dan wel in opstand zou komen. Net heb ik heerlijk ontbeten met broodjes uit de oven. Ik realiseer mij dat mijn droomleven een heel realistisch leven voor in de toekomst is. Een toekomst waar ik niet meer bang voor ben, maar waar ik van durf te dromen en naartoe durf te leven.

Ik hou weer van het leven, met zijn pieken en dalen. Ik ben nog niet vrij van de ES en de burn-out is er nog. Maar dat mag. Alles op zijn tijd.

Gedachte-experiment drie heet ‘Op zoek naar kinderdromen’.
Wordt vervolgd

Pip

Advertenties

6 gedachten over “Experimenteren met Gedachten; Droomleven visualiseren.

 1. Dromen, durven, doen! Blijf geloven in jezelf.

  Liked by 1 persoon

  1. viennaromanee 2 maart 2018 — 22:12

   Lief! Dankje. Ga ik zeker doen ♡

   Like

 2. Je bent zo’n ontzettend sterke vrouw, knap dat je het wil delen ❤

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close